Haarlijn Feeling – Haartrends voorjaar-zomer 2010

Haarlijn Feeling – Haartrends voorjaar-zomer 2010

Heb je er wel eens bij stilgestaan wat mooi haar met je doet? Je voelt je lekkerder, zelfverzekerder en het heeft absoluut een positief effect op je humeur, zeker met de frisse, trendy kapsels uit de nieuwe Haarlijn van dit voorjaar.

Ga naar je kapper en get the feeling!

Wat het effect van een bad hairday is, hoeven we niemand meer uit te leggen. Maar andersom werkt het ook: als je weet dat je haar goed zit en lekker aanvoelt, heb je het idee dat je de hele wereld aan kunt. Of het nu die spannende date is, dat belangrijke sollicitatiegesprek of die presentatie waar veel van afhangt; een kapsel dat perfect bij je past geeft je precies die zelfverzekerde kick die je nodig hebt. En dat voelt lekker.

    

Loungen en flaneren

Het fijne van de Haarlijn voorjaar / zomer is dat je je kapsel qua styling helemaal kunt aanpassen aan jouw voorjaar- en zomergevoel van het moment. Overdag bijvoorbeeld lekker loungen met je vrienden bij een gezellige strandtent? Je haar relaxt gewoon met je mee. Het valt supersoepel en is gemakkelijk te stylen, waarbij de wind een handje helpt. Met de gloed van de zon nog in je gezicht stap je thuis onder de douche en maak je je op voor een heet avondje flaneren over de boulevard. Voor het betere ‘wow-effect’ ziet je haar er chic en verzorgd uit, het is mooi gestyleerd en er is overduidelijk veel aandacht aan besteed. Een laatste blik in de spiegel and off you go!

Volle contouren

Het geheim van die veelzijdigheid zit hem dit voorjaar vooral in wat ze in kapperstermen de ‘vollere contourlijnen’ noemen. Dat wil zeggen dat het haar niet is opgeknipt, maar allemaal redelijk op de zelfde lengte is gelaten: heel handig als je met de krultang aan de gang wilt voor een mooie, gelijkmatige krul of slag. In sommige gevallen zijn bepaalde delen van het haar wel met een mes uitgesneden naar de punten toe, om speelser te laten vallen en het meer volume en beweging te geven.

          

Optisch foefje

De kleuringen dit seizoen zetten je misschien een beetje op het verkeerde been. Het lijkt op het eerste oog alsof de kapsels egaal van toon zijn, maar vergis je niet: als je even beter kijkt, zie je een geraffineerd spel van verschillende nuances die heel dicht bij elkaar liggen, waardoor het haar optisch meer diepte en beweging krijgt. Die verschillen zitten hem trouwens niet zo zeer in de kleursoort, als wel in de kleurhoogte (donker/licht). Er is veel variatie qua kleur, met een hoofdrol voor blond- en lichte kopertinten. De blondtinten vind je vooral in de hoek van zandnuances en beigeblond, de lichte kopertinten vooral in het middel koperblond: een superkleur voor ’s zomers als je van jezelf wat donkerder bent.

Bron: http://www.kapperspagina.nl/component/content/article/1-latest/123-feeling-haarlijn-voorjaarzomer-2010.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.