Haarlijn 2016 Najaar-Winter

DE NEDERLANDSE HAARLIJN NAJAAR-WINTER 2016 

De Nederlandse Haarlijn van het komend seizoen met de naam Mixed, combineert iconische coupes uit het verleden met actuele knip-, kleur- en stylingtechnieken.
Het resultaat? Waanzinnig kapsels met een super goede basis voor verschillende soorten styling. Als je goed kijkt, zie je dat klassiekers als de boblijn of de pompadour de inspiratie vormen voor deze nieuwe Haarlijn.
Maar met combinaties van actuele knip-, kleur- en stylingtechnieken ontstaat absoluut een look van nu!  Dat wil zeggen: los en luchtig met veel textuur, beweging en diepte.

STROBING
En de kleuringen dit seizoen? Die zijn wat dieper. Denk hierbij aan tinten zoals mocca, caramel en chocolade – zowel puur, melk én wit.
Want ook lichte tinten blijven actueel. De grootste kleurtrend zit hem komend seizoen dan ook niet zozeer in de tinten zelf, maar in de geavanceerde kleurtechniek: strobing,
een trend die is overgewaaid uit de make-up wereld. Daarbij wordt highlighter aangebracht op die delen van het gezicht waar het licht van nature op valt, voor een heel natuurlijk effect.
Vertaald naar het haar betekent dit een mix van de highlight- en de balliagetechniek (vanuit een donkere haaraanzet via de lengtes naar lichtere punten).
Het resultaat is weergaloos: de kleuren lopen horizontaal en verticaal heel vloeiend en subtiel door. 

Foto’s: Gezamenlijke Nederlandse Kappers | Fotograaf Richard Monsieurs