Haarlijn 2015 Najaar-Winter

Haarlijn Najaar | Winter 2015 URBAN

Urban

Het gaat weer wat beter met onze economie en consumenten durven nu dan ook weer meer met hun haar te experimenteren”, zegt Patrick Kalle. Deze haarlijn kenmerkt zich dit seizoen voor de kapper vooral door veel vernieuwingen op het gebied van vaktechnieken, zoals de extended fringe. Hierbij is de pony onderdeel van de gehele bovenzijde van het haar. Ook zijn er veel variaties op de “Balayage-trend” van afgelopen zomer, legt Kalle uit. Het duo Nederlandse topkappers, Patrick Kalle en Bert de Zeeuw, hebben gezamenlijk de haarlijn ontwikkeld.

De grote trend van nu is volgens Bert undone hair. “De looks daarbij zijn anders dan in andere jaren omdat ze nu losser gestyled zijn. Het haar heeft een wat rauwer randje gekregen als het ware en ziet er daardoor ruiger uit.” Er worden nieuwe technieken geïntroduceert waarmee de stylist nu sneller een basis in het kapsel knipt, dit wordt “outframen” genoemd. Hierdoor houdt je meer tijd over voor het creatieve proces, en daar ligt ook onderscheidend vermogen van de kapper. Daarnaast heb je meer tijd om het haar van de klant te stylen en hem of haar een verzorging- en stylingadvies mee te geven.

Streetfashion is de inspiratie voor de kapsels van het komende seizoen. Deze winter zie je veel overlappende lengtes waarmee je je look eenvoudig kunt stylen en restylen. Opvallend zijn de pony’s en de nieuwe kleurtechniek die zorgt voor spannende contrasten van donker naar licht.

De kleur is aan jouw dit seizoen! Laat je adviseren welke tinten het beste passen bij de kleur van je ogen of je huid. We gaan dit najaar veel kleuren met elkaar combineren van warmrood tot aubergine en koper, maar ook diepdonkerbruin met een combinatie van felkoper en dit allemaal met de kleurtechniek Balayage. De highlights beginnen pas halverwege het hoofd waarbij het haar in subtiele vegen kleurt tot in de punten. Deze speciale techniek zorgt er voor dat het haar optisch meer volume en diepte krijgt.

 

Bron tekst en foto’s: ANKO